Magyaros köröm pörkölt

 

Hozzávalók:
3-4 köröm,
2 fej vöröshagyma,
1 evõkanál pirospaprika (aki szereti, csípõset is tehet bele),
2 db zöldpaprika,
1 db paradicsom,
3 evõkanál olaj,
1 evõkanál vegeta,
kevés só.

Elkészítés:
A megtisztított körmöket kuktafazékba rakom, majd gyengén sózott vízben olyan puhára fõzöm, hogy a csontok kicsúszhassanak belõle. Levébõl kiveszem, az összes csontot eltávolítom, és a húst félreteszem. A vöröshagymát tisztítás után apróra metélem, az olajon üvegesre fonnyasztom, ezután a tûzrõl lehúzva belekeverem a pirospaprikát, a vegetát és a borsot. Ráöntök két evõkanál köröm-fõzõlevet, majd a tûzre visszateszem. Rádobom a kicsontozott, darabokra vágott húst, a felszeletelt zöldpaprikát meg a paradicsomot és annyi fõzõlével öntöm fel, amennyi majdnem ellepi. Fedõ alatt pár percig forralom. Sós vízben fõtt burgonya és ecetes savanyúság illik hozzá.

 

Töltött pulykamell

 

Hozzávalók:
60dkg pulykamell
fél szál póréhagyma
paradicsom
2 ek. mustár
6 dkg mozzarella
őrölt bors, só
a körethez:
6 szál zöld spárga
6 szál fehér spárga
1 piros kaliforniai paprika
1 szál sárgarépa
12 fej gomba
1 cukkini
2 dl zöldségleves (leveskockából)
3 bazsalikomlevél

Elkészítés:
Apróra vágjuk a póréhagymát,a paradicsomot,a mozzarellát, és megszórom sóval, borssal. Hozzákeverem a mustárt,majd az egészet beletöltöm az előkészített pulykamellbe. Hústűvel össztűzöm, és serpenyőben néhány perc alatt kissé megpirítom. Előmelegített sütőben, 150 fokon 25 perc alatt készre sütöm.
A körethez: összedarbolom az összes zöldséget. A répát vékony szeletekre vágom,h. egyszerre készüljön el a többi zöldséggel. A szakaszos pároláshoz a bazsalikommal ízesített zöldséglevest használom.

 

Avasi pince pörkölt

 

Hozzávalók:
60dkg pulykamell
fél szál póréhagyma
paradicsom
2 ek. mustár
6 dkg mozzarella
őrölt bors, só
a körethez:
6 szál zöld spárga
6 szál fehér spárga
1 piros kaliforniai paprika
1 szál sárgarépa
12 fej gomba
1 cukkini
2 dl zöldségleves (leveskockából)
3 bazsalikomlevél

Elkészítés:
Apróra vágjuk a póréhagymát,a paradicsomot,a mozzarellát, és megszórom sóval, borssal. Hozzákeverem a mustárt,majd az egészet beletöltöm az előkészített pulykamellbe. Hústűvel össztűzöm, és serpenyőben néhány perc alatt kissé megpirítom. Előmelegített sütőben, 150 fokon 25 perc alatt készre sütöm.
A körethez: összedarbolom az összes zöldséget. A répát vékony szeletekre vágom,h. egyszerre készüljön el a többi zöldséggel. A szakaszos pároláshoz a bazsalikommal ízesített zöldséglevest használom.

 

Tejszínes tojásos csirkemell

 

Hozzávalók:

2 csirkemell,
3 dl tejszín,
6-8 tojás,
20 dkg sajt,
só,
ételízesítő.

Elkészítés:
Elkászítés:
A hús mindkét oldalát sózni, ízesíteni. Egy nagyobb edényben tejszínt melegíteni, majd a húsokat átforgatni benne, míg fehér színt kap. Tepsibe lerakni a húsokat, a maradék tejszínt felforralni és ráönteni. Sütőben közepes lángon kb. 20 percig sütni. Ezután ráütni a tojásokat, tetejüket kevés ízesítővel megszórni. Vissza a sütőbe és addig sütni, míg a tojás megsül. Ha kész reszelt sajttal megszórni és pirosra sütni.

 

Alufóliás halszelet

 

Hozzávalók:
halszeletek
só, bors
citrom
bazsalikom, petrezselyem
olaj

Elkészítés:
Sózni, borsozni a halszeleteket. 1 citromkarikával befedni, és olajozott alufólia lapra fektetni.
Bazsalikommal és petrezselyemmel meghinteni, csöpp olajjal meglocsolni.
Az aluminiumot szorosan lezárni, es forró sütőben atsütni.

Gombás-húsos fasírt

 

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
2 zsemle
20 dkg gomba /lehet konzerv is/
2 tojás
szódaviz
1 sárgarépa
1 ek reszelt vöröshagyma
2 ek olaj

őrölt bors
1 kiskanál mustár
1 kiskanál pirosarany

Elkészítés:
A zsemléket szódavizben megáztatjuk, a húshoz hozzáadjuk a sárgarépát, majd a tojásokat, a reszelt hagymát, meg az izesitőket. A zsemléket a szódavizből kiemeljük, de nem nyomkodjuk, összegyúrjuk. Az egyik kanál olajjal kikenünk egy püspökkenyér formát, a húst belerakjuk, belelnyomkodjuk a gombákat, a tetejét a másik kanál olajjal megkenjük és forró sütőben 40 percig sütjük.

Tanácsok:
Úgy is el lehet késziteni, hogy mikor már mindent összekevertünk, hozzáadjuk a gombát és közepes méretű golyókat formálunk, melyeket zsemlemorzsába pörgetünk és végül forró olajban kisütünk.
Burgonyapürével szoktam tálalni.

Elkészítési idő: 60 perc

Csirkemelles húspogácsa

 

Hozzávalók:
1 kicsontozott csikemell,2 zsemle,1 tojás,só,bors,pirospaprika,majoranna,zsemlemorzsa

Elkészítés:
A zsemléket beáztato,majd kicsavarom,és a hzzávalókkal összedolgozom ízlés szerint ízesitve.A csirkemelleket besózom,majd ha késza massza,teszek a tenyerembe belőle,rá egy szelet husit,majd megint masszát.ezeket szépen formára igazítom,és zsemlemorzsába forgatom a husit.Ezután már csak ki kell sütni.Rizs,sült és tört krumpli is finom hozzá.

Elkészítési idő: 35 perc

 

Szerelmesek Burgundy-s szűzpecsenyéje recept

 

Hozzávalók:
4 csésze Burgundy
1,5 csésze repce olaj
1,5 csésze szója szósz
2 csésze osztriga szósz
1 evőkanál kinyomott foghagyma
1,5 evőkanál szárított oregano
8 vastag szelet szűzpecsenye (marha)

½ csésze olvasztott vaj
1 teáskanál Burgundy
1 evőkanál finomra vágott mogyoróhagyma
1 evőkanál finomra vágott új hagyma
1 teáskanál őrölt fehér bors

Elkészítés:
Keverjük össze tűzön a Burgundy-t, a repce olajat, a szója és az osztriga szószt, valamint a foghagymát és az oreganot is. Várjuk meg míg felforr, majd vegyük le a tűzről és tegyük a hűtőbe egy órára.
Tegyük a marha szeleteket egy tálba, öntsük rá a már lehűlt pácot és a lefóliázott tálat tegyük a hűtőbe minimum 5 órára. Én mindig egy éjszakára hagyom bent.
Keverjük össze jó alaposan a vajat és az egy evőkanálnyi Burgundy-t. Majd adjuk hozzá a hagymákat és a fehérborsot is, és ezt az öntetet is tegyük be a hűtőbe letakarva, míg le nem hü.
Süssük meg a marha szeleteket egyszeri fordítással, majd tegyük be az előre melegített sütőbe (150 fok) a vajas öntettel lelocsolva 1-2 percre, amíg a vaj rá nem olvad.

Fokhagymás sült karaj

 

Hozzávalók:
1kg sertéskarj egybe és kicsontozva
4fej fokhagyma
kb15-20vékony szelet füstölt szalonna

bors
sült hus füszerkeverék

Elkészítés:
a karajt kb kisujj szélességben bevágjuk de nem teljesen vágjuk le az aljáig.Afokhagymát vékonxra felszeleteljük majd a husszeletek mindkét oldaára berakunk egy-egy szelet szalonnát és sok fokhagymaszeletet.Mikoe ez utolsó szeletkéhez érünk hustüvel mindkét végét jól összetűzzük.Atepsi aljára is szalonnékat fektetünk majd ráhelyezzük az összetűzött karajt megfüszerezzük szalonnaszeletekkel beboritjuk.Öntünk alá egy kis vizet,majd alufóliával befedjük és kb1 órát közeper lángnál sütjük.a fóliát levesszük és egy kicsit pirositunk a húson. Jó étvágyat!

Tanácsok:
nagyon finom laktatós vacsravendégeknek ideális mert elég akkor bekapcsolni a sütőt mikor megérkeznek.

Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriatartalom: ? kcal
Szénhidráttartalom: ? gramm
Zsírtartalom: ? gramm

Stefánia vagdalt

 

Hozzávalók:
6 személyre:
25 dkg darált marhahús
25 dkg darált sertéshús
2 zsemle
5 tojás
2 evõkanál zsemlemorzsa
1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma
1 evõkanál vágott petrezselyem, só, törött bors, majoránna
1 evõkanálnyi olaj

Elkészítés:
A sütõt 200 fokra (közepes láng) elõmelegítjük.
A darált húst az AMC-keverõtálba tesszük. A zsemléket vízbe áztatjuk.
Ha megduzzadtak, kinyomkodjuk, és a húshoz adjuk.
Két nyers tojást is beleteszünk a tálba, majd a fûszereket rászórjuk.
A hagymát nagyon finomra összevágjuk.
A 16 cm átmérõjû AMC-dényt közepes melegre felmelegítjük, és a hagymát üvegesre pirítjuk benne. Hozzáadjuk a húst. Az egészet addig gyúrjuk, amíg egynemû masszát nem kapunk.
A megmaradt tojásokat keményre fõzzük, még melegen meghámozzuk, és két végükbõl annyit vágunk le, hogy a tojások rúdszerûen összeilleszthetõk legyenek.
Deszkán hosszúkás téglalapot formázunk a húsmasszából, amelynek közepére hosszában mélyedést nyomunk, ebbe szorosan egymás mellé fektetjük a kemény tojásokat.
A hús széleit és végeit ráhajtjuk a tojásokra, hogy az teljesen elfedje.
A zsemlemorzsát rászórjuk a húsra, kicsit rá is nyomkodjuk, majd egy húslapát segítségével óvatosan ráfektetjük egy kevés olajjal kikent ovális AMC-sütõtálra.
A hús tetejét és oldalát olajjal bekenjük, majd az elõmelegített sütõbe tolva 50 percig sütjük. 10 percig pihentetjük, csak ezután szeleteljük föl.
Köret- és italajánlat: Bármilyen burgonya- vagy zöldségköret és sör vagy félszáraz fehér bor illik hozzá.

kcal/kJ 706/2965
fehérje/zsír 37 g/71 g
szénhidrát 11 g

 

Fincsibe

 

Hozzávalók:
61-70dkg csirkemell filé
50dkg sajt izlés szerint
4deci tejföl15 fej gomba
só,bors,izlés szerint füszer
vaj
rizs

Elkészítés:
A husit ki kell klopfollni,megfüszerezzük izlés szerint és vajon megpároljuk.a gombafejeket sósvizben puhára főzzük.ha mindez kész egy kivajazott tepsibe lerakunk egy réteg pipit,utána a gombát tejfölt és a sajtot,ezután ujra pipi,gomba tejföl majd sajt.Be a sütőbe,és 20-24 perc múlva kész.Rizzsel tálaljuk.Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 40 perc

 

Görög húscipó

 

Hozzávalók:
60 dkg darált hús (marha és birka vegyesen),
1 tojás,
1 zsemle,
10 dkg feta sajt,
10 dkg csiperkegomba,
1 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
só,
pirospaprika,
reszelt citromhéj,
olaj

Elkészítés:
A szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. A darált húst összegyúrjuk a kinyomkodott zsemlével, a tojással, a párolt hagymával és gombával. Zúzott fokhagymával, sóval, pirospaprikával, reszelt citromhéjjal fűszerezzük. A masszát jól összegyúrjuk, felét kiolajozott tepsibe simítjuk. Ráhalmozzuk a kockára vágott feta sajtot, majd beborítjuk a maradék húsmasszával. Vizes kézzel cipóvá formáljuk, olajjal meglocsoljuk és forró sütőben pirosra sütjük. Hasábburgonyával és salátával kínáljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

 

Grillezett steak

 

Hozzávalók:
4 személyre:
800 g bélszín, mustár, só bors, olaj, a grillen sült zöldségekhez: padlizsán, cukkíni, vargánya vagy champignon gomba, kaliforniai paprika, egyéb zöldségek ízlés szerint.

Elkészítés:
A bélszínt letisztítjuk és beolajozva, néhány napig száraz pácban érleljük, pihentetjük.
Száraz pác: a bélszínt törött borssal meghintjük, mustárral és kevés olajjal bekenjük majd, zsírpapírba csomagoljuk és így pihentetjük. A vastag bélszínszeleteket középen vékony zsineggel körbetekerjük, hogy a szelet formája megmaradjon. A hússzeleteket olajjal megkenjük, borssal megszórjuk. Megsütjük. Majd megsózzuk.
Fokhagymás fűszervaj: 25 dkg puha vaj, 1 csokor petrezselyem, 5 gerezd zúzott fokhagyma, 1 evőkanál citromlé, 2 teáskanál só, 1 teáskanál bors.
A nyersanyagokat fűszerekkel együtt robotgépbe tesszük, krémmé keverjük, majd alufóliába csomagoljuk. Kb. 45 percig, hűtjük. Tálaláskor kicsomagoljuk, és kb. 1 cm-es, karikákra vágjuk

 

Sajtos pecsenye

 

Hozzávalók:
4 szelet sertéstarja
20 dkg sárgarépa
20 dkg mirelit szemes kukorica
5 dkg vaj
10 dkg sajt
3 evőkanál olaj

bors
petrezselyem

Elkészítés:
A hússzeleteket kiverjük, majd sózzuk, borsozzuk, és az olajban hirtelen pirosra sütjük. A zöldségeket sós vízben megfőzzük,majd vajon átpároljuk.A megreszelt sajttal megszórt hússzeleteket hőálló tálba tesszük, köréje a zöldség ragut és forró sütőben pár percig sütjük.

 

Mustáros tarja

 

Hozzávalók:
5 szelet tarja, kb 1 cm vastag
mustár
olaj
1 kg burgonya

Elkészítés:
A tarjákat olajban mindkét oldalon megpirítjuk (kb 1-1 perc); egyik oldalukat bekenjük mustárral, kuktába tesszük a mustáros oldallal felfelé. Az olajat ráöntjük és kb fél deci vízzel 25 percig fözzük. A húsokat kivesszük!
A krumplit kockára vágjuk, még kb 1 dl vízzel kb 10 perc alatt puhára főzzük a kuktában.(a húslében)

Elkészítési idő: 50 perc

 

Csevap

 

Hozzávalók:
40 dkg darált marhahús,
20 dkg darált sertéshús,
4 gerezd fokhagyma,
bors,
só,
1-2 kanál olaj,
4 fej vöröshagyma

Elkészítés:
A kétféle húst a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával jól összedolgozzuk, majd kb. 5 cm hosszú és 2 cm széles kolbászkákat formálunk belőle vizes kézzel. Olajon kisütjük, és sok apró kockára vágott vöröshagymával tálaljuk.

Tanácsok:
Aki nem szereti a fokhagymát, ne tegyen bele, az étel jellegét nem rontja a hiánya.

Elkészítési idő: 30 perc

 

Sörös felsál

 

Hozzávalók:
60 dkg felsál egy darabban, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 evõkanál olaj, 2 dl barna sör, 1 dl citromlé, 1 teáskanál csípõs mustár, 1-1 mokkáskanál õrölt koriander és õrölt gyömbér, ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:
A tömör húsdarabot megmosom, leszárítom, majd sóval, törött borssal és a többi fûszerrel bedörzsölve a felhevített olajon minden oldalán körbesütöm. Melléteszem a megtisztított, karikákra vágott vöröshagymát, ráreszelem a citrom sárga héját (csak a sárga héját, mert az alatta lévõ fehér rész keserû!), és aláöntök 1,5 dl vizet meg a sört. Fedõ alatt, a hús gyakori forgatásával puhára párolom. Elfõtt levét apránként, 2-3 evõkanál forró vízzel pótolom. Ha már egészen megpuhult, levébõl kiveszem, és legalább 20 percig hagyom pihenni. Közben elkészítem a mártást. Turmixgépbe öntöm a hagymás pecsenyelevet, beleöntöm a citrom kicsavart és átszûrt levét, a mustárt és 0,5 dl vizet, majd turmixolom. Ezután a serpenyõbe visszaöntöm és felforralom. A húst rostjaira merõlegesen felszeletelem, belerakom a mártásba, és még egyszer összeforralom. Zsemlegombóccal vagy burgonyagombóccal, esetleg sós vízben fõtt spagettivel vagy makarónival kínálom.

 

Szavazás

Találtál finom recepteket??? :O
nem
igen
talán
Asztali nézet